Пілотний проєкт для роботи з травмованими ветеранами війни

1Успішно завершено пілотний проєкт програми підвищення кваліфікації тренерів, яка допоможе фахівцям у сфері фізичної культури та спорту краще проводити реабілітацію ветеранів. Проєкт виконано за ініціативи Міністерства молоді та спорту України у межах Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, яка реалізується за ініціативою Першої леді України Олени Зеленської.
У проєкті прийняла участь викладач кафедри гімнастики та спортивних єдиноборств, кандидат наук з фізичного виховання і спорту Божена БУХОВЕЦЬ. Вона провела лекції за наступними темами: «Поняття про травму. Види травм», «Ампутації та екзартикуляції на кінцівках. Ускладнення після ампутації. Види та типи протезів верхніх та нижніх кінцівок», «Міжнародна класифікація хвороб».
Під час лекцій були висвітлені сучасні підходи в класифікації бойових поранень, діагностиці та розподілу травм за ступенем тяжкості. Детально обговорювались наслідки ампутації, завдання фізкультурно-спортивної реабілітації при ампутаціях, етапи процесу протезування.
Світова та вітчизняна практика свідчить про те, що частина ветеранів війни після завершення власної реабілітації, метою якої є відновлення функціональних можливостей організму, зацікавлені професійно реалізовуватись у сфері фізкультурно-спортивної реабілітації. Високий рівень мотивації такої категорії осіб створює додаткові аргументи на користь державного сприяння професійній підготовці фахівців сфери фізкультурно-спортивної реабілітації з числа ветеранів війни та членів їх сімей, сімей загиблих (померлих) ветеранів війни.

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/