Громадське обговорення проєкту ОПП «Політологія. Українські та європейські політичні студії»

122 березня 2024 року відбулося Громадське обговорення проєкту ОПП «Політологія. Українські та європейські політичні студії» за спеціальністю 052 «Політологія» для другого (магістерського) рівня вищої освіти в онлайн-форматі на розширеному засіданні кафедри політичних наук і права за участю зовнішніх та внутрішніх стекґолдерів (експерти-рецензенти, представники академічної та студентської спільнот, роботодавці, науково-педагогічні працівники кафедри, робоча група з розробки ОПП) з метою відкриття вищезазначеної освітньої програми, що планується ввести в дію з 1 вересня 2024 р.
Відкрила засідання завідувачка кафедри політичних наук і права Наумкіна С. М. , доктор політичних наук, професор, наголосивши на актуальності ОПП «Політологія. Українські та європейські політичні студії» та обґрунтувавши необхідність її запровадження в умовах викликів сьогодення. Проєкт оосвітньої програми представила керівник робочої групи Проноза І.І., кандидат політичних наук, доцент, висвітливши мету програми, особливість, перелік додаткових компетентностей, програмних результатів навчання що її розкривають та перелік освітніх обов’язкових компонент ОПП.
В обговоренні взяли участь: Романюк А. С., доктор політичних наук, професор, завідувач кафедри політології Львівського національного університету імені Івана Франка, Коч С. В., доктор політичних наук, професор, завідувачка кафедри політології ОНУ імені І. І. Мечникова, Бодун Т. І., кандидат з державного управління, секретар з міжнародних справ партії Зелених України, український політик, які схвально висловлювалися щодо ОПП «Політологія. Українські та європейські політичні студії», акцентуючи увагу на загальне позитивне враження від програми, дали оцінку її конкурентних переваг на ринку освітніх послуг, окреслили переваги серед інших програм такого рівня, зазначивши: «Оскільки наша держава декларує європейський шлях розвитку, ми незабаром, сподіваємося, станемо частиною Європейського Союзу, то цілком закономірно, що здобувачі-магістри в майбутньому стануть надійною опорою в роботі Європарламенту, допомагатимуть євродепутатам від України, надаючи консультативні послуги і виконуючи практичну роботу».
Загалом під час участі в обговоренні особливу увагу було звернено на такі критерії якості освітніх програм: відповідність освітніх компонентів програмним результатам навчання; відповідність освітніх компонентів визначеним компетентностям; доцільність розподілу кредитів для опанування освітніх компонентів та забезпечення програмних результатів навчання; ефективність використаних видів навчальних занять, форм організації освітнього процесу, методів навчання та оцінювання; організація навчання через дослідження; якості практичної підготовки; відповідність освітньої програми сучасним тенденціям ринку праці.
Також були озвучені деякі пропозиції та побажання щодо подальшого вдосконалення опп, які обов’язково будуть враховані робочою групою (Проноза І.І. (керівник/гарант, Наумкіна С.М., Музиченко Г.В., Гедікова Н.П., Швець С.Л., Левенець М.Ю.(здобувач бакалаврату)
Під час зустрічі акцент був зроблений на важливості активної взаємодії між університетами та стейкґолдерами для забезпечення високого стандарту освіти в галузі політичних досліджень.
Щиро дякуємо усім учасникам засідання за участь в обговоренні ОПП «Політологія. Українські та європейські політичні студії» за спеціальністю 052 «Політологія для другого (магістерського) рівня вищої освіти, які дали плідні результати, окреслили шляхи подальшої співпраці та впевненість в результативності започаткованої справи!!!

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/