Напередодні Дня науки Міжнародний методологічний семінар на факультеті музичної та хореографічної освіти

18 травня напередодні Дня науки на факультеті музичної та хореографічної освіти було проведено Міжнародний методологічний семінар на тему: «Концепція інтегральної підготовки здобувачів на спеціальності ритміка в Музичній академії імені Кароля Шимановського в Катовиціях».
Тема була пропонована професоркою, докторкою ґабілетованою Анеттою Пастернак з Музичної академії імені Кароля Шимановського в Катовицях.
Участь у семінарі взяли науковці, викладачі закладів вищої освіти України (м.Вінниця, Переяслів, Кривий Ріг, Умань, Одеса, Крапівницький, Суми інші); Молдови, Польщі, Китаю.
Анетта Пастернак – професорка, доктор ґабілітований, з Музичної академії імені Кароля Шимановського в Катовицях (Польща) – знаний в Європі та Сполучений Штатах Америки фахівець системи музично-ритмічного виховання Еміля Жак-Далькроза. Лекторка спеціалізується на інтерпретації музики ХХ та ХІ століть, творчий доробок включає 65 рухових інтерпретацій музики та 8 оригінальних театральних постановок, представлених у Польщі та за кордоном. У коло інтересів професорки Пастернак входить терапевтичний аспект ритміки.
Вона виступила з презентацією і розповіла принципові відмінності системи викладання ритміки Еміля Жак-Далькроза, її педагогічний, розвивальний потенціал. Особлива увага була привернута на зв’язок ритміки з викладанням сольфеджіо та фортепіанної імпровізації.
Жвава дискусія на семінарі торкалася питань базової підготовки здобувачів задля опанування ритмікою, відмінності ритміки для хореографів і для музикантів, її терапевтичний потенціал, викладання ритміки в закладах загальної середньої освіти.
Тематика викликала зацікавлення представників різних закладів освіти України та Молдови. Було пропоновано зустрічі та практичні заходи з академічної мобільньності як здобувачів, так і викладачів.
Дякуємо, шановній пані Анетті Пастернак, дякуємо усім учасникам Міжнародного методологічного семінара.

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/