В УНІВЕРСИТЕТІ УШИНСЬКОГО МАСШТАБНО ПРЕЗЕНТУВАЛИ АРСЕНАЛ ІДЕЙ ДЛЯ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ

21 травня 2018 року за ініціативи голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Володимировича Степанова та Міністра освіти і науки України Лілії Михайлівни Гриневич в Південноукраїнському національному педагогічному університеті імені К. Д. Ушинського було проведено виставку «Арсенал ідей Нової української школи».

На виставці понад 30 різних організацій-виробників та установ мали змогу презентувати різноманітне найсучасніше обладнання як для початкової, так і для базової середньої та профільної школи.

Перш за все, виставкові експонати стосувалися початкової школи, оскільки саме з цієї ланки розпочався всеукраїнський експеримент із запровадження стандартів Нової української школи.


Університет Ушинського в якості ідей Нової української школи презентував концептуальну модель підготовки вчителя, а також різні інноваційні розробки для професійної педагогічної підготовки, що стосуються цифрових технологій, насамперед, використання хмарних технологій, інтернету речей. На виставці університетом були представлені фрагменти інноваційних лабораторій з робототехніки, інформатики та природничих наук, інклюзивної освіти та психології. Студенти разом з учнями шкіл-партнерів університету продемонстрували роботів, які не тільки виконували прості команди, рухи, але й навіть танцювали, що викликало неабиякий інтерес з боку багатьох відвідувачів виставки.

 

У межах форуму відбулися робочі наради за участі Міністра освіти і науки України Гриневич Лілії Михайлівни, заступника Міністра освіти і науки України Хобзея Павла Кузьмовича, заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Парцхаладзе Лева Ревазовича, голови Одеської обласної державної адміністрації Степанова Максима Володимировича, ректора Університету Ушинського Чебикіна Олексія Яковича з директорами обласних департаментів освіти і науки, а також з учителями, які залучені до пілотного експерименту початкової школи. 

 

 Загалом інноваційний форум відвідало понад 2000 освітян, представників органів державної та місцевої влади, профспілкових організацій, установ та підприємств, журналістів, а також студентів, учнів та їхніх батьків. 

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/