Академічна доброчесність – запорука якості освіти

Screenshot_1У рамках тижня доброчесності доцентом кафедри біології і охорони здоров’я Борщенко В. В. була проведена кураторська година на тему «Академічна доброчесність – запорука якості освіти» для студентів 42 академічної групи ННІФКСР.

Важливою складовою державної політики у сфері освіти та принципів освітньої діяльності у Законі України «Про освіту» визначено академічну доброчесність. Цей закон прийнятий Парламентом України 5 вересня 2017 р.

Зі студентами були обговорені наступні питання:

1. Академічна чесність у наукових дослідженнях. Ознаки порушення академічної доброчесності згідно із законом України «Про освіту».

2. Плагіат у науковій роботі та шляхи боротьби із ним. Університетські положення про запобігання плагіату та антиплагіатні програми.

3. Види плагіату. Фабрикація та фальсифікація у наукових роботах.

4. Порушення академічної доброчесності здобувачами освіти та покарання за нього.

Студенти усвідомили, що для забезпечення академічної доброчесності необхідно дотримуватися наступних принципів: верховенства права, законності, науковості, професіоналізму та компетентності, поваги і взаємної довіри, відкритості і прозорості, відповідальності за порушення академічної доброчесності. Також вони дізналися, що за порушення академічної доброчесності педагогічні, науково-педагогічні та наукові працівники закладів освіти можуть бути притягнені до академічної відповідальності.

Академічна доброчесність – показник особистої культури студента, молодого вченого, що потребує цілеспрямованого формування. Відтак, маємо разом формувати академічну культуру, як певний стиль життя і поведінки на усіх її рівнях: загальному, професійному, корпоративному та індивідуальному.

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/