День Державного Гімну України

01Сьогодні, 10 березня, у нашій державі відзначають молоде, але дуже важливе свято – День Державного Гімну України!

2
Свято офіційно затвердив Кабінет міністрів України у 2021 році 7 грудня. Дата відзначення була обрана відповідно до події, коли твір композитора Михайла Вербицього та поета Павла Чубинського «Ще не вмерла України…» вперше прозвучав на концерті, присвяченому Дню памяті Тараса Шевченка. Концерт відбувався у Пшемислі (Польща), а композиція була заключною.
Невеличкий екскурс в історію:
- 1862 – Павло Чубинський написав текст майбутнього гімну;
- 15 січня 1992 року – Верховна Рада України затвердила музичну редакцію Державного Гімну;
- 6 березня 2003 року – парламент України ухвалив закон “Про Державний Гімн України” зі словами першого куплету і приспіву пісні Павла Чубинського «Ще не вмерла Україна».

1
Сьогодні в наш час «Ще не вмерла України і слава, і воля…» звучить на офіційних заходах і церемоніях, на спортивних змаганнях та публічних зборах, лунає могутньо й гордо Захисниками й Захисницями на передовій, у російському полоні, діти співають гімн України переховуючись в укриттях і метро під час повітряної тривоги, на тимчасово окупованих територіях і під час звільнення міст і сіл. Не дивлячись ні на що він лунатиме всією Україною і обов’язково в день Перемоги над ворогом!
День Державного гімну України – це нагадування про важливість національної ідентичності, традицій та унікальної культури нашого народу.
Саме так звучить душа українського народу, який бореться за свою незалежність, волю та майбутнє.
Саме так звучить єдність та незламність української нації!

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/