Зустріч з Уповноваженим із захисту державної мови

0115 березня до Університету Ушинського завітав Тарас Кремінь – Уповноважений із захисту державної мови (мовний омбудсмен). У зустрічі взяли участь перший проректор з навчальної та науково-педагогічної роботи Ольга Копусь, проректор із соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Андрій Начев, представниця Уповноваженого Ярослава Вітко-Присяжнюк, представники молодіжних студентських та громадських організацій, та студенти університету.

3

Під час зустрічі було обговорено важливість дотримання мовного законодавства, зокрема Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», порушення прав у сфері обслуговування, порушення мовного законодавства в галузі освіти, використання посадовими особами органів державної влади та органів місцевого самоврядування недержавної мови під час виконання своїх обов’язків.

1
Зустріч пройшла у форматі «запитання-відповідь». Усі присутні могли ставити запитання мовному омбудсмену та отримати змістовні відповіді на них. Під час дискусій увагу було приділено необхідності створення мережі студентських мовних омбудсменів.

2

Також Тарас Кремінь висловив вдячність керівництву за те, що університет робить важливі кроки для повноцінного виконання Закону України «Про вищу освіту» та Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» – університет є серед перших, де призначено Уповноваженого з питань державної мови із числа студентів. Це студентка четвертого року навчання історико-філологічного факультету Наталія Оробець.

4

І навіть повітряна тривога та продовження зустрічі в укритті не завадили дружньому спілкуванню організаторів зі студентами та гостями нашого університету.

5

Дякуємо Тарасу Дмитровичу за візит та всім учасникам зустрічі!

Тримаємо освітній фронт разом!

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://jdih.depok.go.id/mahjong-wins/ https://www.lippohomes.com/olympus-banyak-scatter/ https://jdih.depok.go.id/uploads/rahasia-mahjong/ https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/