Кафедра філософії, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності: День науки перетворено на тиждень науки

2Сьогодні в Україні свято для всіх, хто займається науковою діяльністю – ДЕНЬ НАУКИ. Для українського суспільства, яке потерпає від російської агресії, це – не тільки свято, але й шлях в щасливе майбутнє. І науковці створюють все можливе й неможливе для розвитку суспільства. На кафедрі філософії, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності Університету Ушинського, що має великі наукові традиції, було проведено низку наукових заходів.

ЗУСТРІЧ ІЗ СТУДЕНТАМИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 053 ПСИХОЛОГІЯ

         17 травня була проведена завідувачем кафедри, доктором філософських наук, професором Є.Р. Борінштейном на платформі Microsoft Teams була проведена лекція для студентів спеціальності 053 «Психологія», Тема лекції: «Наука у сучасному українському суспільстві». Було підкреслено роль наукового середовища у прогресі суспільства. Показана трансформація творчої особистості в Україні від XVIII століття до сьогодення. Студенти з цікавістю сприймали матеріал, задавали питання.

1

ЗУСТРІЧ ІЗ СТЕЙКГОЛДЕРОМ, ДИРЕКТОРОМ МУЗЕЮ ГОЛОКОСТУ П.Ю. КОЗЛЕНКО: ОБГОВОРЕННЯ ПРАКТИКИ ЗІ СТУДЕНТАМИ 2-4 КУРСУ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ 028 МЕНЕДЖМЕНТ СОЦІОКУЛЬТУРНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТА 034 КУЛЬТУРОЛОГІЯ

         17 травня відбулася зустріч на платформі Zoom колективу кафедри філософії, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності із стейкголдером спеціальності 034 Культурологія, кандидатом філософських наук, директором музею Голокосту Павло Юхимовичем Козленко та студентами 2-4 курсів спеціальностей028 Менеджмент соціокультурної діяльності та 034 Культурологія, які проходили та проходять практику у музею Голокосту. Павло Юхимович Козленко прочитав лекцію: «Практика у музею Голокосту. Шляхи пошуку документів». Було зазначено проблемні моменти створення сучасного музею, особливості практики в Музею Голокосту, можливі теми дослідження. Гарант ОПП Культурологія проф. Борінштейн зазначив стратегічного мислення для роботи з архівами та запропонував студентам зосередити увагу на одної з тем практики: «Проблематика паралелей: геноцид єврейського народу – геноцид українського народу». Студентами були задані численні питання стосовно можливостей дослідницької діяльності та імплементації своїх досліджень у подальшій роботі. П.Ю. Козленко зазначив створення Благодійно Фонду «Пам’яті жертв Голокосту» та підкреслив можливості працевлаштування студентів як в цьому фонді так і в декотрих приватних структурах.

2

ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ДОЦЕНТА ПОПЛАВСЬКОЇ Т.М. КО ДНЮ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГЕНОЦИДУ КРИМСЬКОТАТАРСЬКОГО НАРОДУ

Одеська міська рада та Департамент освіти та науки запропонував кафедрі філософії, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності у якості позакласного виховного заходу у закладах освіти провести відкриту лекцію  з метою ознайомлення дітей з основами світових релігій.

У заході взяли участь президент Українського центру діалогу та комунікацій шейх Емад Абу Алруб, адміністрація Одеської середньої школи №101, учні 10-х і 11-х класів, кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності Т.М.Поплавська.

У зв’язку з тим, що захід відбувався 18 травня, у День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, згідно з постановою Верховної Ради України від 12 листопада 2015 року «Про визнання геноциду кримськотатарського народу», головний акцент цього заходу було зроблено на релігійну сторону життя кримських татар, їх боротьбу за свою незалежність та гідність, а також на активну участь сучасних кримських татар у війні України проти російських окупантів.

Доцент Поплавська Тетяна Миколаївна у рамках цього заходу прочитала  відкриту  лекцію  на тему «Формування толерантності у підростаючого покоління як запорука успішного розвитку демократії в Україні». На лекції була особо підкреслена провідна роль наукового середовища в розробці стратегії мультикультуралізму та толерантності в сучасному українському суспільстві. Були зазначені досягнення наукових шкіл кафедри, а саме: А. І. Кавалерова «Інноваційність в методології та технології наукового і соціального пізнання»; Є.Р. Борінштейна «Особливості соціокультурної трансформації сучасного суспільства».

 Зустріч пройшла в теплій і дружній атмосфері.   Захід був надзвичайно цікавим та викликав інтерес у всіх присутніх.

3

НАГОРОДЖЕННЯ ТВОРЧОГО КОЛЕКТИВУ КАФЕДРИ ДО ДНЯ НАУКИ

         19 травня відбулося нагородження студентів-переможців першого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт та їх наукових керівників. Зі спеціальності 034 Культурологія Диплом I ступеня отримала студентка III курсу Євгенія Шабатура (науковий керівник – кандидат філософських наук, проректор із соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи А.П. Начев). Зі спеціальності 028 Менеджмент соціокультурної діяльності Диплом I ступеня отримала студентка IV курсу Олександра Орєхова (науковий керівник – доктор філософських наук, завідувач кафедри Є.Р.Борінштейн) та Диплом II ступеня  отримала студентка III курсу Крістіна Данильчук (науковий керівник – кандидат філософських наук Л.С. Самчук).

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/