Міжнародний міждисциплінарний методологічний онлайн - семінар до Дня Науки з теми: «Актуальні проблеми вивчення археології та давньої історії Європи»

img_217.05.2023 року в межах «Тижня науки»  кафедрою історії України та кафедрою музичного мистецтва і хореографії було організовано міждисциплінарний методологічний онлайн-семінар для науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти. Семінар було організовано за участю та при безпосередній підтримці  габілітованого доктора, професора Вищої Гуманітарної Школи у Сосновец Дариуша Розмуса.

У заході взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри історії України та кафедри музичного мистецтва і хореографії, здобувачі першого (бакалаврського), другого (магістерського) та третього (науково-освітнього) рівня вищої освіти історико-філологічного факультету та факультету музичної та хореографічної освіти.

Зі вступною промовою виступив ректор Університету Ушинського, доктор історичних наук, професор Андрій Красножон, який зазначив, що сьогодні як ніколи науково-педагогічна діяльність, наукова праця  необхідні для  розвитку особистості, духовної свободи та є складовими розкриття творчого потенціалу та здібностей здобувачів вищої освіти. В Університеті Ушинського на сьогодні створений дуже потужний кадровий потенціал науковців. На кафедрах працюють доктори наук, професори, доценти, багато з яких визнані у світі, в Україні та на Одещині. Отже, робота кадрового складу має потужну основу для науково-методичного вдосконалення освітнього процесу, який є основою розвитку усіх складових освіти.

Учасники методологічного семінару обговорили ідеї хабілітованого доктора, професора філіалу Академії  фінансів та бізнесу «Вістула» у Варшаві, Академії імені Олександра Гейштора в Пултуску (Польща), доцента університету Уппсали (Швеція) Владислава Дучко, який на основі аналізу різноманітних категорій речових та письмових джерел переконливо показав, що назва «Русь» згідно з арабськими та західноєвропейськими письмовими джерелами IX та X століть відносилася до теренів Скандинавії.

Інша польська наукиня, доктор філософії Евеліна Мішта-Якубовська, з Національного Центру Нуклеарних Досліджень (Польща):  ознайомила присутніх з результатами свого наукового дослідження стосовно аналізу технології виробництва та походження срібних артефактів епохи вікінгів. Один із найбільш цікавих результатів, отриманих Е. Мішта-Якубовською, є положення про те, що сировинною базою для виробництва срібних речей Східної групи, насамперед, прикрас, слугували родовища  Франції, Німеччини, Словаччини та Польщі.

У ході обговорення методологічних проблем науковці Університету Ушинського, зокрема, завідувачка кафедри історії України кандидат історичних наук, доцент Олена Сєкерська наголосила на важливості міжнародної співпраці для відтворення спільного  минулого країн Європи та успішної реалізації вітчизняних наукових проектів, а доктор педагогічних наук, професор кафедри музичного мистецтва і хореографії, Галина Ніколаї підкреслила значущість міжнародних контактів для розширення освітніх можливостей здобувачів вищої освіти та успішного впровадження міжнародної кредитної мобільності в Україні.

Учасники семінару – науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти – висловили вдячність за отриману інформацію та виголосили вітання з Днем науки, який є святом всіх, хто вносить свій вклад у розвиток науки –  від студента та аспіранта до знаних вчених, результатом діяльності яких є постійних рух на шляху пізнання минулого та використання його найкращих здобутків задля сталого суспільного розвитку об’єднаної Європи.

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/