Ірисовий пленер на художньо-графічному факультеті

img23 травня 2023 року у пленерному дворику художньо-графічного факультету Університету Ушинського зібрались студенти різних курсів, викладачі, художники, майбутні абітурієнти, учні дитячих шкіл з особливою метою – долучитися до краси природи, яка у цей час квітне ірисами.

Квіти іриси були названі на честь давньогрецької богині Іриди, яка в уквітчаній ірисами сукні сходина по веселці з небес на землю та сповіщала волю богів.

Іще Леонардо да Вінчі писав, що навчатися потрібно у Природи. Природа не помиляється ні у формах, ні у пластиці, ні у кольорах.

Малюнки квітів не тільки втішають красою душу і милують око, вони привчають бачити надзвичайно витончену форму, гармонійне поєднання кольорів і ритмів, а відкрите повітря поєднує усе навколо в єдиний «світло-кольоро-простір». Саме під час таких пленерів розвивається відчуття і вміння передати пропорції та пластику, загартовується спостережливість і колористична пам’ять. Розмаїття квітів дає широке поле для творчих експериментів. Учасники створювали замальовки різноманітними графічними матеріалами, писали етюди у техніках акварелі та олійного живопису.

Під час пленеру визнані художники, викладачі працювали поруч з молодими творцями, які мали можливість безпосередньо долучитись до пленерної традиції Одеської мистецької школи. У перервах пили чай з пиріжками і спілкувалися.

За результатами пленеру планується організувати виставку творів.

Повний фотозвіт Ірисового пленеру розміщено на сторінці ХГФ у соцмережі Фейсбук https://www.facebook.com/hgf.od.ua/

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/