Делегація Університету Ушинського знов у Китаї у межах реалізації міжнародного проєкту «Інститут Конфуція»!

img1_2У період з 15.09.2023 р. по 23.09.2023 р. делегація Університету Ушинського відвідала м. Харбін (КНР) у складі ректора А. В. Красножона, проректора наукової роботи Г. В. Музиченко, проректора із соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи А. П. Начева, декана факультету іноземних мов О. В. Попової, начальника міжнародного відділу О. О. Моргун та начальника навчально-методичного відділу Університету Ушинського І. С. Тагієвої. Метою візиту було участь у серії форумів і круглих столів, присвяченим питанням функціонування Освітньо-культурного-центру «Інститут Конфуція» та розробки стратегій розвитку спільних наукових та інших академічних проєктів Університету Ушинського та Харбінського інженерного університету.

19 вересня 2023 року відбувся брифінг з представниками інституту міжнародної освіти Харбінського інженерного університету. З пропозиціями про співпрацю виступили ректор А. В. Красножон, проректори Г. В. Музиченко й А. П. Начев, співдиректор «Інституту Конфуція» від українського боку О. В. Попова та заступник співдиректора О. О. Моргун. Перспективними векторами співпраці між університетами-партнерами було визначено такі:

- залучення іноземних громадян з Китаю до навчання в аспірантурі;

- спільне керування дисертаціями на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD);

- спільні публікації у наукових виданнях різних категорій;

- проведення та участь у спільних наукових конференціях;

- ініціація участі китайських викладачів у підготовчих курсах з китайської мови;

- проходження підвищення кваліфікації українських науково-педагогічних працівників на платформі Харбінського інженерного університету;

- організація педагогічної практики студентів факультету іноземних мов, які навчаються за програмами академічної мобільності в Харбіні, на базах практик Харбінського інженерного університету;

- узгодження й уніфікація навчальних планів програм академічної мобільності та спеціальностей 014.02 Середня освіта (Мова та зарубіжна література (китайська)) та 035 Філологія, тощо.

20 вересня 2023 року українська делегація взяла участь у форумі, присвяченому глобальним питанням розвитку соціально-політичного та економічного простору та його Євразійської інтеграції. Форум очолив заступник декана коледжу Марксизму пан Лю Гуейчжан. У своїй доповіді А. П. Начев висвітлив перспективи розвитку цифрового капіталізму в соціально-філософському аспекті. Г. В. Музиченко проаналізувала сучасний стан партійної палітри України та перспективи подальших президентських виборів.

По завершені заходу китайські та українські колеги долучилися до конструктивного обговорення порушених питань та визначили вектори подальшої співпраці в галузі соціо-гуманітарних наук.

21 вересня 2023 року відбувся круглий стіл з представниками інституту іноземних мов Харбінського інженерного університету з питань академічної кооперації факультету іноземних мов Університету Ушинського та згаданого інституту.

Ректор Університету Ушинського А. В. Красножон презентував історію торгових зв’язків України з країнами Сходу і Заходу; кореляцію «Старого Шовкового Шляху» і «Нового Шовкового шляху»; специфіку захисних функцій Великого Китайського Муру та фортифікаційних споруд на півдні Україні, зокрема в Буджакських степах тощо.

Декан факультету іноземних мов О. В. Попова повідомила про галузі наукових досліджень підпорядкованих структурних підрозділів і вектори співпраці між Харбінським інженерним університетом та Університетом Ушинського у межах філологічної та педагогічної спеціальностей, що здобувається на факультеті іноземних мов.

Проректор з наукової роботи Г. В. Музиченко виступила с доповіддю про сучасний політичний стан в Україні, після чого учасники круглого столу розпочали жваву дискусію стосовно вибору потенційної партії-лідеру в Україні в найближчому майбутньому.

У другій половині дня було передбачено відвідування навчального відділу Харбінського інженерного університету. У ході зустрічі начальник навчально-методичного відділу І. С. Тагієва ознайомилась із навчальною документацією університету-партнера та обмінялася досвідом роботи з навчальними й робочими планами, робочими програмами, навантаженням викладачів тощо.

22 вересня 2023 року з’явився найскладнішим днем, оскільки відбулося два потужних академічних заходів:

1) форум «Проблеми навчання китайської мови у світовому просторі: розвиток, інновації та можливості», ініційованих коледжем міжнародної освіти та співпраці Харбінського інженерного університету (КНР) та факультетом міжнародних студій університету Принц Сонгкла (Тайланд) (факультет міжнародних студій, Тайланд);

2) щорічна звітна конференція щодо діяльності Освітньо-культурного центру «Інститут Конфуція».

На форумі директор «Інститут Конфуція» виступила з презентацією теми «Високоякісне навчання в «Інституті Конфуція»: педагогічні аспекти».

Засідання Ради Освітньо-культурного центру «Інститут Конфуція» відбулося в діловій атмосфері. Партнери з Харбінського інженерного університету позитивно оцінили роботу Центру за 2022 рік.

На засіданні члени Ради «Інституту Конфуція» з української та китайської сторін конструктивно обговорили подальші плани розвитку Центру, можливості консолідації спільних зусиль у плані розширення співробітництва в різних сферах. Ректори університетів-партнерів А. В. Красножон та Яо Юй підписали низку документів, що регламентують фінансові відносини та освітньо-культурні напрями діяльності «Інститут Конфуція» на 2023−2024 навчальний рік.

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/