Рішення вченої ради Університету Ушинського Протокол № 5 від 25 листопада 2021 року

  1. Якість професійної підготовки здобувачів вищої освіти освітніх ступенів бакалавра і магістра на факультетах/в інституті університету (залишкові знання, ректорські контрольні роботи).

            Заслухавши й обговоривши інформацію завідувача Центру забезпечення якості вищої освіти В. В. Герасименко, учена рада

УХВАЛИЛА:

  1. Уважати стан роботи підготовки здобувачів освітніх ступенів бакалавра та магістра і університеті задовільним.
  2. Розглянути результати ректорських контрольних робіт на засіданнях кафедр, учених радах факультетів/інституту та розробити план заходів щодо усунення виявлених проблем.

Термін – до 31.01.2022 р.

Відповідальні –  завідувачі  кафедр,  декани  факультетів/директор  інституту.

  1. Посилити внутрішній моніторинг якості викладання навчальних дисциплін та виконання студентами індивідуального навчального плану.

Термін – протягом року.

Відповідальні –декани  факультетів/директор  інституту,  завідувачі  кафедр.

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого проректора з навчальної та науково-педагогічної роботи О. А. Копусь.

 

  1. Завершення науково-дослідної теми, яка виконувалась за рахунок другої половини робочого часу викладачів «Рекреаційна психологія дитинства» (2017–2021 р. р.).

              Заслухавши й обговоривши інформацію керівника науково-дослідної

роботи С. М. Симоненко та співдоповідь комісії у складі: доц. А. А. Фурмана,

учена рада

УХВАЛИЛА:

  1. Уважати виконання наукового дослідження «Рекреаційна психологія дитинства» (державний реєстраційний номер 0117U000111) задовільним.
  2. З метою упровадження результатів дослідження ввести до практики підготовки майбутніх психологів навчальний модуль «Рекреаційна психологія дитинства» (курс «Вікова психологія»).

Термін виконання – до 01 вересня 2022 р.

Відповідальний – проф. А. В. Массанов.

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на проректора з наукової роботи Г. В. Музиченко.
  2. Звіт про результати роботи Юридичної клініки Університету Ушинського.

      Заслухавши й обговоривши інформацію керівника Юридичної клініки Університету Ушинського О. В. Долженкова, учена рада

УХВАЛИЛА:

  1. Уважати результати роботи Юридичної клініки Університету Ушинського задовільними.
  2. Активніше залучати здобувачів вищої освіти до надання правової допомоги клієнтам Юридичної клініки Університету Ушинського.

Термін виконання – постійно.

Відповідальні – керівник Юридичної клініки О. Ф. Долженков.

  1. Використовувати результати практичної діяльності Юридичної клініки в освітньому процесі соціально-гуманітарного факультету.

Термін виконання – постійно.

Відповідальні – керівник Юридичної клініки О. Ф. Долженков; гаранти ОПП.

  1. Ураховувати результати діяльності Юридичної клініки під час розробки робочих програм ОПП Право на 2022–2023 н. р.

Термін виконання – до 01.09.2022 р.

Відповідальні – гарант ОПП Право О. Ф. Долженков.

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на проректора з наукової роботи Г. В. Музиченко.

 

Поточні питання.

 

  1. Визнання результатів підвищення кваліфікації у вигляді навчання за освітньою програмою «Цифрові інструменти Google для закладів вищої, фахової передвищої освіти» (обсягом 30 годин, 1 кредит ЄКТС), які проходили з 04 жовтня по 18 жовтня 2021 року в дистанційній формі у ТОВ «Академія цифрового розвитку» (м. Київ), доцента кафедри вищої математики і статистики Болдарєвої Ольги Миколаївни.

       Заслухавши й обговоривши інформацію проректора за наукової роботи Г.

В. Музиченко, учена рада

УХВАЛИЛА: Визнати результати підвищення кваліфікації у вигляді навчання за освітньою програмою «Цифрові інструменти Google для закладів вищої, фахової передвищої освіти» (обсягом 30 годин, 1 кредит ЄКТС), які проходили з 04 жовтня по 18 жовтня 2021 року в дистанційній формі у ТОВ «Академія цифрового розвитку» (м. Київ), доцента кафедри вищої математики і статистики Болдарєвої Ольги  Миколаївни.

 

  1. 5. Затвердження Положення про короткостроковий курс «Українська мова у сфері державного управління: мовнокомунікативний практикум».

      Заслухавши й обговоривши інформацію першого проректора з навчальної

та науково-педагогічної роботи О. А. Копусь, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити Положення про короткостроковий курс «Українська мова у сфері державного управління: мовнокомунікативний практикум».

  1. Внесення змін до плану підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників Університету Ушинського на 2021 р.

      Заслухавши й обговоривши інформацію проректора за наукової роботи

Г. В. Музиченко, учена рада

УХВАЛИЛА: Внести зміни до плану підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників Університету Ушинського на 2021 р.

 

  1. 7. Затвердження ОНП 011 Освітні, педагогічні науки.

      Заслухавши й обговоривши інформацію проректора за наукової роботи Г.

В. Музиченко, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити ОНП 011 Освітні, педагогічні науки.

 

  1. 8. Затвердження Положення про уповноважену особу з питань публічних закупівель Університету Ушинського.

      Заслухавши й обговоривши інформацію в. о. проректора з

адміністративно-господарської діяльності С. В. Яцишина, учена рада

УХВАЛИЛА: Затвердити Положення про уповноважену особу з питань публічних закупівель Університету Ушинського.

 

  1. Про рекомендацію до друку.

     Заслухавши й обговоривши інформацію голови науково-методичної комісії Т. Ю. Осипової, учена рада

УХВАЛИЛА:

  1. Рекомендувати до друку матеріали конференції Міжнародних Сковородинських читань «Філософська спадщина Г. С. Сковороди».
  2. Рекомендувати до друку матеріали конференції Міжнародного круглого столу «Бренд-менеджмент: сучасні інновації, тенденції та міжнародні практики».
  3. Рекомендувати до друку матеріали конференції V Міжнародної інтернет-конференції «Сучасні проблеми фізичного виховання, спорту та здоров’я людини».
  4. Рекомендувати до друку збірника статей викладачів кафедри, університету та молодих науковців «Актуальні питання слов’янського мовознавства» (Випуск XVI).
  5. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Вікова фізіологія та валеологія» для здобувачів першого бакалаврського рівня вищої освіти всіх спеціальностей фізико-математичного факультету. (Автор – Н. А. Орлик). Рецензенти: к.біол.н., доц. Л.І.Сьомик; д.пед.н., к.біол.н., проф. А. І. Босенко.
  6. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Фізіологія людини і вікова фізіологія. Модуль 1. Вісцеральні системи» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 017 Фізична культура і спорт. (Автор – Н. А. Орлик). Рецензенти: к.біол.н., доц. Г. В. Майкова; к.біол.н., доц. К. А. Філіпцова.
  7. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Фізіологія людини і вікова фізіологія. Модуль 1. Вісцеральні системи» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 014 Середня освіта (Фізична культура). (Автор – М.  С. Топчій). Рецензенти: к.біол.н., доц. Л. І. Сьомік; к.біол.н., доц. К. А. Філіпцова.
  8. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Основи домедичної допомоги» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 013 Початкова освіта (Мова та література (англійська)). (Автор – М. С. Топчій). Рецензенти: к.біол.н., доц. Л. І. Сьомік; к.пед.н., доц. В. В. Борщенко.
  9. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Основи домедичної допомоги» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 013 Початкова освіта. Логопедія. (Автор – М. С. Топчій). Рецензенти: к.біол.н., доц. Л. І. Сьомік; д.м.н., проф. Т. В. Дегтяренко.
  10. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Основи домедичної допомоги» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 013 Початкова освіта. Психологія. (Автор – М. С. Топчій). Рецензенти: к.біол.н., доц. Г. В. Майкова; к.м.н., доц. О. В. Бобро.
  11. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Фізіологія людини, валеологія та екологія» для здобувачів вищої освіти зі спеціальності 015 Професійна освіта (Дизайн). (Автор – Г. О. Дишель). Рецензенти: д.б.н., проф. Б. М. Галкін; к.пед.н., доц. В. В. Борщенко.
  12. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Фізіологія людини, валеологія та екологія» для здобувачів вищої освіти зі спеціальності 014 Середня освіта (Образотворче мистецтво). (Автор – Г. О. Дишель). Рецензенти: д.б.н., проф. Б. М. Галкін; к.пед.н., доц. В. В. Борщенко.
  13. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Фізіологія людини, валеологія та екологія» для здобувачів вищої освіти зі спеціальності 014 Середня освіта (Трудове навчання та технології). (Автор – Г. О. Дишель). Рецензенти: д.б.н., проф. Б. М. Галкін; к.пед.н., доц. В. В. Борщенко.
  14. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з дисципліни «Порівняльна типологія англійської та української мов» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності 014 Середня освіта (Мова і література (англійська)). (Автор – І. О. Лук’яченко). Рецензенти: к.філол.н., доц. Л. О. Сусол; к.філол.н., доц. А. А. Юмрукуз.
  15. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з дисципліни «Стилістика (основна іноземна мова)» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 014 Середня освіта (Мова і література (англійська)). (Автор – І. О. Лук’яченко). Рецензенти: к.філол.н., доц. Л. О. Сусол; к.філол.н., доц. А. А. Юмрукуз.
  16. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до самостійної роботи «Нетрадиційні види гімнастики» з дисципліни «Теорія та методика викладання гімнастики та музично-ритмічного виховання» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 014 Середня освіта (Фізична культура). (Автор – А. П. Чустрак). Рецензенти: д.пед.н., проф. І. Л. Ганчар; д.пед.н., проф. Б. Т. Долинський.
  17. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до практичних занять «Методика навчання гімнастичних вправ» з дисципліни «Гімнастика, музично-ритмічне виховання і методика викладання» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 017 Фізична культура і спорт. (Автор – О. В. Бондаренко). Рецензенти: к.пед.н., С. С. Галюза; к.пед.н., доц. Н. Ф. Щекотиліна; д. н. з фіз. вих. і спорту В. Г. Тодорова.
  18. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Основи наукових досліджень»  для  здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 053 Психологія. (Автор – М. І. Слюсаренко). Рецензенти: к.психол.н., доц. І. І. Павелко; к.психол.н., доц. І. М. Пивоварчик.
  19. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Спортивні споруди та обладнання» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 014 Середня освіта (Фізична культура). (Автор – С. С. Романенко). Рецензенти: к.пед.н., доц. І. В. Панасюк; д.е.н., проф. К. О. Богатирьов.
  20. Рекомендувати до друку методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Теорія і методика спортивних ігор» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 014 Середня освіта (Фізична культура). (Автор – В. В. Бобошко). Рецензенти: к.пед.н., доц. І. В. Панасюк; к.філос.н., доц. О. О.  Погорелова.
  21. Рекомендувати до друку Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих науковців «Лінгвістика й лінгводидактика: здобутки і перспективи розвитку» (кафедра української філології і методики навчання фахових дисциплін). Рецензенти: д.філол.н., проф. Л. М. Марчук, к.пед.н., проф. О. В. Караман.

 

 

Голова вченої ради                                                               Олексій ЧЕБИКІН

 

 

Учений секретар                                                                             Ніна БОСАК

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/