День науки на фізико-математичному факультеті університету Ушинського

У межах святкування Дня науки на фізико-математичному факультеті Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського було проведено низку заходів, спрямованих на поширення сучасних наукових ідей та підходів серед студентів.

Зокрема, 16 травня 2018 року професор кафедри вищої математики та статистики, доктор фізико-математичних наук Пивоварчик В'ячеслав Миколайович провів відкриту лекцію на тему “Спектральна теорія графів: стандартна та нестандратна”.

Лекція викликала жвавий інтерес як серед студентів, аспірантів та колег, оскільки засвоєння поняття квантового графа (основа сучасної спектральної теорії графів) не вимагає попередніх глибоких математичних знань і велика кількість таких задач допускає наочну інтерпретацію, наприклад у фізиці. Лекція завершилася подальшим обговоренням цікавої наукової тематики.

17 травня 2018 року деканом фізико-математичного факультету, доцентом Ордановською Олександрою Ігорівною була проведена лекція на тему «Загальна середня освіта: минуле, сьогодення, майбутнє». Захід відвідали викладачі та студенти факультету.

Питання сучасної реформи загальної середньої освіти, її передумови та перспективи змін у закладах вищої освіти викликали жвавий інтерес у слухачів.

Кафедра інноваційних технологій та методики навчання природничих дисциплін факультету спільно з університетом- партнером 21-22 травня 2018 року провели XI Всеукраїнську науково-методичну конференцію «Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології в освіті».

У конференції взяли участь науковці і викладачі з багатьох міст України: Івано-Франківська, Кременчуга, Києва, Харкова, Дніпра, Кривого Рога. Обговорювались актуальні питання розвитку і впровадження інформаційних технологій (ІТ) в Україні, зокрема у закладах середньої та вищої освіти. Окремо звернули увагу на підготовку майбутніх учителів початкової школи щодо формування вмінь використання ІТ у зв'язку із запроводжанням вимог Новою українською школою. Обговорили також можливості спільної підготовки програмістів високого рівня для ІТ компаній, роботи в органах державної влади, у промисловості. За матеріалами конференції опубліковано колективну монографію.

Учасники конференції встановили творчі контакти, домовились щодо укладення договорів про співробітництво та підготовку спільних проектів.

Завершилося святкування Дня науки участю студентів у інтелектуальній грі брейн-ринг “Винаходи та відкриття”. Збірна команда факультету університету "Люмен" посіла почесне друге місце.

Такі відкриті масові наукові заходи факультету сприяють підвищенню рівня зацікавленності до інноваційних досліджень і експериментів у сфері гуманітарних і природничо-математичних дисциплін.













 

 

 

Пустая синяя полоска

© 2024 Університет Ушинського
https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-mahjong-gacor.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-luar-negeri.html https://hoston.blob.core.windows.net/juragan/slot-gacor-online.html https://simkatmawa.ubt.ac.id/V2/app-web/page/produk/demo-pragmatic/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://slot-bonanza-terpercaya.powerappsportals.com/